KOMUNIKAT zmiana daty zawodów

Drodzy biegacze proszę o przeczytanie komunikatu do końca!

Dzisiejsza konferencja premiera Mateusz Morawieckiego spowodowała podjęcie decyzji przez Wojewodę Pomorskiego Dariusz Drelicha a dalej zobowiązanego do wprowadzenia stosownych rozporządzeń Wójta naszej gminy Andrzeja Chruścickiego, które uniemożliwiają zorganizowanie biegu Radunka Run w terminie 21-22.03.2020r. Poniżej przedstawiamy linki do obu komunikatów:

➡️Wojewoda Pomorski: http://www.gdansk.uw.gov.pl/4144-komunikat
➡️Wójt Gminy Kolbudy: http://www.kolbudy.pl/…/4803-zamkniete-placowki-oswiatowe-o…

W związku z zaistniałą sytuacją jesteśmy zmuszeni zmienić datę odbywania się naszego wydarzenia, w chwili obecnej na bliżej nieokreśloną. Jesteśmy przekonani, że gdy cała sytuacja z Koronawirusem w naszym kraju się ustabilizuje a emocje opadną, będziemy mogli rzetelnie określić kolejną datę imprezy – która odbędzie się jeszcze w tym roku, a która nie będzie kolidowała z innymi ważnymi wydarzeniami sportowymi w kraju. Jednocześnie pragniemy zaznaczać, że zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy aby zorganizować bieg i zrobimy jeszcze więcej aby odbył się on w tym roku.

Doskonale zdajemy sobie sprawę, że martwicie się o Wasze wpisowe, w związku z tym, że do imprezy zostało 10 dni, nie jesteśmy w stanie oddać Wam pieniędzy z powodów poniesionych kosztów związanych z organizacją, zaznaczając również, że postępujemy zgodnie z regulaminem imprezy. Jednak wszystkie opłaty automatycznie przenosimy na kolejną datę zawodów. W kolejnych komunikatach będziemy informować o dalszych postępowaniach w związku z przeniesieniem terminu, postaramy się ustalić różne rozwiązania tej sytuacji tak aby jak najmniej osób czuło się pokrzywdzonych. Prosimy o wyrozumiałość i cierpliwość, cały nasz zespół pracuje już nad informacjami oraz decyzjami dotyczącymi zmiany terminu. Mamy nadzieję, że Wy jako biegacze zrozumiecie, że naprawdę bardzo chcieliśmy doprowadzić zawody do realizacji i wierzyliśmy, że nam się uda.Teraz zostało nam przeczekać ten trudny okres, aby podjąć przemyślane i jednoznaczne decyzje, tak by w jak najmniejszym stopniu odbiło się to na Was – naszych biegaczach.

W razie pytań i informacji jesteśmy dostępni pod adresem mailowym: biuro@fundacja-endorfina.pl

Organizator Główny
Joanna Przybysz