KOMUNIKAT RADUNKA RUN 2021- BIEG WIRTUALNY

#KOMUNIKATRR Komunikat dotyczący organizacji biegu Radunka Run 2021 ❗
Przeczytajcie do końca 🙂
W związku ze zbliżającym się terminem wydarzenia Radunka Run 20.03.2021 chcielibyśmy poinformować co następuje:
W związku z brakiem informacji w postaci rozporządzenia ministra umożliwiających organizację zawodów sportowych, zgodnie z przepisami obowiązującymi w dniu dzisiejszym w naszym kraju, jesteśmy zmuszeni zorganizować nasz bieg w nieco innej formule niż zamierzaliśmy.
Dlaczego, skoro minister ogłosił, że otwieramy aktywności na świeżym powietrzu ?
🔵Odpowiadamy:
Rozporządzenie jakie wyszło po konferencji premiera z dnia 5.02, nie daje zielonego światła na organizację zawodów sportowych. Nie likwiduje zakazu zgromadzeń do 5 osób, co bardzo mocno utrudnia organizację imprezy. Ponadto bazą naszych zawodów miała być szkoła, w której obecnie nie możemy zapewnić ani noclegów czy to dla biegaczy czy naszych wolontariuszy, których defacto również jest sporo.
Co więcej – sytuacja w kraju jest na tyle niestabilna, że nie chcemy ryzykować kolejnym odwołaniem imprezy na kilka dni przed, tym samym zabierając Wam czas, okres przygotowawczy do zawodów i psując plany na weekend.
Poza tym zwyczajnie – nie chcielibyśmy się borykać z możliwymi sankcjami związanymi z naszymi działaniami.
Na czym będzie polegała inna formuła? Otóż:
🔵Pakiety:
Od 1 marca rozpoczniemy wysyłkę pakietów startowych wraz z medalami (adresy mamy w bazie danych, które podawaliście przy zapisie – jeśli coś się zmieniło, prosimy o informacje – na zmiany czekamy do końca lutego) prawdopodobnie uda nam się nadać przesyłki w ciągu 1-3 dni do wszystkich zawodników.
🔵Bieganie:
Na dzień 20.03 (sobota) trasy ultra czyli 50km i 80km zostaną oznakowane fizycznie zgodnie z mapami tras wyznaczonymi – podanych na naszej stronie: https://fundacja-endorfina.pl/trasy/
W dniu 20.03 na trasach ultra zorganizowany zostanie punkt odżywczy, w którym będzie można się posilić i uzupełnić płyny (dokładne miejsce i godziny otwarcia punktu zostaną podane na początku marca)
Musimy wyraźnie zaznaczyć, że nie organizujemy zawodów sportowych, nie zapewnimy pomiaru czasu, a bieganie jest dobrowolną i samodzielną decyzją danej osoby, która jest świadoma wymagań jakie mogą pojawić się podczas biegu.
Jeśli jednak ktoś zdecyduje się pokonać trasy ultra RR – Zapiszcie screena trasy i czas ukończenia danego dystansu! 🙂
🟠Bieganie dla tych gdzieś w Polsce:
Wystarczy, że w okresie od 20.03 do 28.03 przebiegnięcie trasę, na którą byliście zapisani. Będziecie mieć screena trasy i czas w jakim udało Wam się ukończyć dany dystans.
🟠NAGRODY – nie zostawimy was bez nich!
Dla wszystkich naszych zawodników z dystansów 10km, 50km, 80km, którzy w okresie Radunkowym czyli od 20.03 do 28.03 przebiegną dystans, na który byli zapisani i wstawią nam screena potwierdzającego ukończenie tego dystansu oraz czas z jakim udało się to osiągnąć – zostanie zorganizowane losowanie nagród.
Losowanie nagród będzie jedynie jeśli liczba zawodników wstawiających swoje osiągnięcia przekroczy 30 osób w każdym z biegu.
Jeśli liczba ta nie zostanie przekroczona, nagrody prześlemy do wszystkich osób, które pochwaliły się swoimi osiągnięciami.
Wyniki oraz screeny będzie można wstawiać pod postem, który zostanie specjalnie do tego opublikowany i podpięty na górze naszego fanpage w dniu 20.03.2021r.
Specjalnie dajemy dość długi okres czasu na pokonanie tras, aby każdy mógł spróbować swoich sił – w wolnym czasie.
Przepisywanie się na inny dystans:
Do 19 marca możecie zgłosić nam chęć przeniesienia swojego zgłoszenia na inną trasę 🙂
🟠Gadżety z biegu:
Od roku mamy przygotowane również gadżety z naszego biegu, które można zakupić. Obecnie, w związku z sytuacja można to zrobić wyłącznie internetowo w formie cegiełki wspierającej Fundację Wspierania Aktywności Społecznej „Endorfina”
Przygotowane są: bluzy, folie NRC oraz czapki, wizualizacje udostępnimy w zdjęciach pod kolejnym postem, jeśli ktokolwiek byłby zainteresowany prosimy o informacje w wiadomościach prywatnych. Ilość i rozmiary ograniczone. Za wszelka pomoc już teraz dziękujemy.
Komunikat ten zostanie rozesłany newslatterem, tak aby dotarł do każdej osoby.
W razie pytań pozostaję do dyspozycji,
Organizator główny
Joanna Przybysz