KOMUNIKAT. Nowy termin. Nowe możliwości.

#KOMUNIKAT 3 – NOWY TERMIN, NOWE MOŻLIWOŚCI

Drodzy biegacze,

W związku z przedłużającą się sytuacją w naszym kraju, która uniemożliwiła organizację imprezy Radunka Run, a także obecnie nowym kalendarzem wszystkich przenoszonych imprez, biorąc pod uwagę również Wasze sugestie, informujemy o podjęciu decyzji – przenosimy termin wydarzenia na przyszły rok – 20 marca 2021.

Decyzja ta była bardzo trudna, również ze względu na wszelkie przygotowania jakie zostały zrealizowane już na ten rok. Jednakże uważamy, że jest to najrozsądniejsza decyzja w obecnej sytuacji.

W związku z tym chcielibyśmy przedstawić możliwości jakie przygotowaliśmy dla Was – opłaconych zawodników:

➡️ Przeniesienie opłaty startowej na przyszły rok.

Jednocześnie pragniemy podkreślić, że wszelkie regulaminy dotyczące przyszłorocznej imprezy oraz formuła w jakiej się ona odbędzie zostanie opublikowana jak zwykle w terminie jesiennym, również formularz zapisów zostanie wówczas utworzony.

➡️ Przeniesienie pakietu startowego na innego zawodnika.

Możliwość ta będzie trwała do początku marca przyszłego roku.

➡️ Przeniesienie swojej opłaty na inny dystans.

W planie mamy dodanie nowego dystansu, jednak o wszystkich szczegółach będziemy informować dopiero na jesień. Ta opcja również będzie dostępna do początku marca przyszłego roku.

➡️ Rezygnacja oraz zwrot opłaty startowej w wysokości 50% poniesionej opłaty.

Mimo, że regulamin naszego biegu mówi o braku możliwości zwrotów, dajemy Wam taką opcję ze względu na sytuację.

❓Dlaczego 50%? Impreza została odwołana 8 dni przed startem. Przygotowane były dla Was wszelkie świadczenia, a także poniesione koszta związane z zobowiązaniami. Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że nie każdy będzie zadowolony, tak samo jak i my nie jesteśmy, ale w tej wyjątkowej sytuacji powinniśmy być dla siebie szczególnie wyrozumiali.

❗️Jednocześnie chcielibyśmy prosić o informację dotyczącą rezygnacji do końca lipca 2020 r., jest to dość długi termin, a my również chcielibyśmy mieć klarowną sytuację oraz zamknięte pewne sprawy związane z nieodbytym w tym roku biegiem. Dlatego, późniejsze prośby o zwrot nie będę rozpatrywane.

W celu rezygnacji prosimy o informację na maila: biuro@fundacja-endorfina.pl zwroty będą wysyłane na numer konta, z którego był wykonywany przelew, jak tylko zakończy się okres świąteczny.

Jest nam niezmiernie przykro, że Radunka Run nie odbędzie w tym roku, jednak analizując obecną sytuację, kolejne wydawane obostrzenia oraz przedłużane te już obowiązujące, a także to, że tak naprawdę nikt z nas nie wie kiedy zostaną cofnięte wszelkie zakazy, uważamy, że to najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć. Mamy nadzieję, że dla Was również jest to racjonalny wybór, który poprzecie.

Jesteśmy przekonani, że spotkamy się w marcu 2021 w Kolbudach wszyscy, zdrowi i pełni motywacji do dalszego działania.

Tymczasem chcielibyśmy życzyć Wam dużo zdrowia.

W razie jakichkolwiek pytań pozostaję w kontakcie do Waszej dyspozycji.

Organizator Główny

Joanna Przybysz

Ps. Komunikat ten zostanie przesłany mailem do wszystkich opłaconych zawodników.

#zostańwdomu #wystartujępóźniej